Salon Rosa met Orquesta Típica Divergente

zaterdag 18 januari 2020

DiverGente

18.45: Zaal open, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht

19.00 - 20.00: Oefenen tijdens een práctica met docenten Annelies en Egbert

Deelname: € 6,- (of € 15,- in combinatie met de salon)

Dit práctica is een gelegenheid om te oefenen voor tangodansers van alle niveaus. Annelies en Egbert zijn op de dansvloer als docenten aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Er is volop ruimte voor verdieping van figuren, passen(combinaties), techniek, houding, afstemming, muzikaliteit..., kortom voor alles wat jouw/jullie dans kan verfijnen en verrijken. Je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

20.00 - 23.30: Salon met dj Peter en met Annelies en Egbert als gastvrouw en gastheer

Tijdens de salon is er een optreden van Orquesta Típica DiverGente.

Het orkest bestaat uit ruim twintig amateurmuzikanten uit het hele land. De groep heeft een traditionele bezetting van bandoneon en accordeon, (alt)viool en cello, piano en contrabas uitgebreid met een blazersgroep én een gepassioneerde zangeres.

De rijke orkestklank van Tango Divergente past perfect bij het melancholieke en meeslepende repertoire van de Argentijnse Tango.

Het orkest neemt u tijdens deze milonga mee in de sferen van de verschillende tangoperiodes. Met klassiekers als El Choclo en Milonga Triste gaan we terug tot aan het prille begin van de tango.

En met de composities van Julián Peralta hoor je de grootsteedse gekte van Buenos Aires van vandaag. Natuurlijk staat er ook een tango van de onvolprezen Astor Piazzolla op het programma.

Het orkest staat onder leiding van bandoneonspeler en componist/arrangeur Gerard van Duinen.

Deze avond spelen zij twee sets.

Entree salon: € 12,-

Voor alle nieuwe dansers van Argentijnse Tango Anna Rosa van dit najaarsseizoen is het eerste práctica/salonbezoek gratis!

 
www.sterrensalons.nl

Twee keer per maand salon, meestal in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht