DJ Coos


Altijd dansbaar

Voor een salon is het heel belangrijk dat de muziek goed dansbaar is. De muziek is immers de taal waarmee de danspartners met elkaar communiceren. Zowel in de klassieke tangomuziek als in wat ik de offtango noem, moet een duidelijk tangoritme te horen zijn. Bij het kiezen van de muziek speelt de dansbaarheid voor mij een grote rol. Maar een tangoritme monteren onder een non-tango melodie, nee, dat zit er bij mij niet in.

Formule

Ik draai enerzijds herkenbare, oudere tangonummers en anderzijds een mix van neotango, youngtango, offtango, meestal in de verhouding 50/50 Er zijn prachtige oude tangos. Vele DJ's draaien vrijwel alleen die oude tangos. Mijn muziek keuze is echter meer gevarieerd. In Buenos Aires zitten de muzikante niet stil. Daar ontstaan voortdurend groepen die op een vernieuwende manier bezig zijn met de tango, waarin de tango wordt ingebed in de huige tijd. Het is geen neotango, het is geen oude tango. Voor het gemak noem ik het nu maar youngtango. Daaarnaast wil ik ook goed dansbare offtango draaien. Het is geen tango, maar muziek waarop de Argentijnse tango uitstekend gedanst kan worden.

Klinkt goed!

Van groot belang vind ik dat de muziek van goede kwaliteit is. Mijun ervaring is dat naast een goede muziekkeuze ook een goede muziekkwaliteit nodig is om een geanimeerde en ontspannen sfeer te krijgen in een salon. Het is om deze reden dat ik zonodig mijn eigen geluidsinstallatie meeneem. Maar niet alleen de apperatuur is van belang, ook de geluidsdrager moet goed zijn. De mp3-tjes die overal van internet worden geplukt, zijn niet geschikt om in een zaal te draaien. Sinds 2007 ben ik bezig om cd's op een externe schijf te laden. In wav-kwaliteit. Na laden worden de afzonderlijke tracks afgelujisterd en beoordeeld op geluidskwaliteit en dansbaarheid. Vele klassieke tangonummers komen voor op verschillende cd's. Hiertussen zitten vaak grote kwaliteitsverschillen. Uiteraard kies ik in een salon altijd de beste weergave.

 
www.sterrensalons.nl